Vali Kaymak Destekleme Alan Ceviz Bahçesini İnceledi

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Pertek ilçesinde sertifikalı ceviz fidan dikimi yapılan bahçede incelemelerde bulundu.

Vali Kaymak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pertek ilçesinde 134 dekar alan üzerinde sertifikalı fidan desteklemesinden yararlanmak isteyen bir girişimciye 3 bin 700 adet ceviz fidanı verildiğini belirtti.

Bakanlığın gerçekleştirdiği destekleme programlarıyla her alanda vatandaşlara destek verdiklerini ifade eden Kaymak, 'Sertifikalı fidan destekleme programından yararlanan vatandaşımızın arazisinde incelemeler yaptık. Girişimcimiz ilk etapta bizden aldığı destekle 3 bin 700 adet ceviz fidanı dikti. Kısa sürede 10 bin adet daha fidan dikimi gerçekleştirecek. Kısa sürede tamamlanması planlanan çalışma ile toplamda 13 bin 700 adet sertifikalı ceviz fidanı toprakla buluşturulacak.' dedi.

Tunceli'de son dönemde vatandaşların meyvecilik ve hayvancılık konularında yaptıkları yatırımların memnuniyet verici olduğunu vurgulayan, Kaymak, 'Malum ilimiz sanayisi olmayan bir kent. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık üzerine. Bu vatandaşımız da burada örnek bir çalışma yapmış. Diğer vatandaşlarımızın üretimde yer almaları için devlet olarak bizler her zaman yanlarındayız. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Devletimiz, tarım veya hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlarımızı maddi yönden destekliyor. Tüm kurumlarımızın kapıları üretim yapmak isteyen vatandaşlarımıza açıktır. İlgili kurumlarımız gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.'

Kaynak: AA