Sarayönü'de 'Her Yaşta Her Gün Süt Tüketelim' Kampanyası

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı, 'Her Yaşta Her Gün Süt Tüketelim' kampanyası ile üreticiden satın aldığı sütü ücretsiz olarak vatandaşa dağıtıyor.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı, süt üreticisine destek olmak için 'Her Yaşta Her Gün Süt Tüketelim' kampanyası ile üreticiden satın aldığı sütü ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıyor.

Oda Başkanlığı, günlük olarak üreticilerden alınan sütü, vatandaşa, esnafa ve öğrencilere ikram ediyor.

Sarayönü Ziraat Odası Genel Sekreteri Mahpeyker Karça, gazetecilere yaptığı açıklamada, bahar aylarında süt üretiminin arttığını, tüketiminde değişiklik olmadığı için süt fiyatlarında düşüş yaşandığını söyledi.

Bu durumun, hayvan sayısı az olan küçük üreticiyi zor durumda bıraktığını kaydeden Karça, 'Ziraat Odası olarak süt üreticimizin desteklenmesi amacıyla bir süt içme kampanyası başlattık. Hayvan sayısı az olan üreticilerimizden normalde 1 lira 15 kuruş olan sütü 2 liradan alıyoruz. Vatandaşımıza ikram ediyoruz. Bu kampanyamız 14 Mayıs Çiftçiler Gününe kadar sürecek.' diye konuştu.

Süt tüketimi konusunda da farkındalık yaratmak istediklerini belirten Karça, şöyle dedi:

'Süt, sağlık için çocukluktan başlayarak her yaşta tüketilmesi gereken en önemli besinlerden biridir. Bu kampanyadaki amacımız, hem süt üreticisini desteklemek hem de vatandaşımıza süt içme alışkanlığını kazandırmak.'
Kaynak: AA