Burhaniye'de Erzurum Cağ Kebabına Yoğun İlgi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kurulan Yöresel Ürünler Pazarında, hazırlanan Erzurum Cağ Kebabı ilgi gördü. Cağ kebabının kuzu etinden yapıldığını anlatan Cuma Oflaz, ilgiden memnun olduğunu anlattı.

Burhaniye'de Erzurum Cağ Kebabına Yoğun İlgi
Burhaniye de, ilk kez hazırlanan Cağ Kebabı ilgi gördü. Şehit Turhan Bayraktar Parkı içindeki Yöresel Ürünler Pazarı’ndan kurulan stantta hazırlanan Cağ Kebabı Burhaniyelilerin yoğun ilgisini gördü. Kebabı yiyen vatandaşlar çok lezzetli bulduklarını anlatırken, Cağ Kebabı ustası Cuma Oflaz da, 24 Nisana kadar Burhaniye de olacaklarını anlattı.

İlgiden memnun olduklarını anlatan Cuma Oflaz,” Erzurum’dan geldik. Erzurum Oltu cağ kebabımız kuzu etinden yapılır. Eti, terbiyesi her şeyi Erzurum’dan. Burhaniye’ye geldik. Burhaniye bu cağdan memnun. İlgi yoğun. Daha önce burada yapılmamış. Şu anda gayet memnunuz. 10 günlük fuara geldik biz buraya. Bir haftamız geçti. Pazara kadar buradayız nasip olursa sizlere hizmet edeceğiz” dedi.

Kebabı lezzetli bulduğunu anlatan Fatma Talay,” Cağ kebabını ilk kez tattım çok güzel. Erzurum tadını buraya getirmeleri çok güzel, Vatandaşların ilgisi yoğun. Gelip yiyenler çoğunlukta. Ben de bunlara katılıyorum” dedi.

Erzurumlu olduğunu anlatan Nevin Çakaloz’ da,” Burhaniye de yaşıyorum. Kökenim Erzurum. Cağ kebabını burada satmak bir ayrıcalık oldu. Çok lezzetli. Hoşuma gitti. Bence döneri yemesinler. Cağ kebabını yesinler Bu daha lezzetli. Tavsiye ederim” dedi.

Kaynak: İHA