'2. Ulusal Gastronomi Festivali' Başladı

BUTAD Başkanı Çalışkan: 'İlk gün engelli ve ev hanımları yarıştı. İkinci gün lise, üçüncü gün de üniversiteliler düzeyinde yarışmalar olacak. Yılın altın şefini bulmaya çalışacağız'

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu, Dünya Aşçılar Birliği ile Nilüfer Belediyesinin desteğiyle Bursa Tüm Aşçılar Derneği (BUTAD) tarafından organize edilen '2. Ulusal Gastronomi Festivali' başladı.

Podyum Park AVM'de 3 sürecek festivalin ilk gününde kurulan canlı mutfaklarda engelliler ile ev hanımları bireysel yemek yarışmasına katıldı.

Tüm Aşçılar Derneği (BUTAD) Başkanı Bülent Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl festivali otizm ve engellilere destek amaçıyla yaptıklarını söyledi.

Bursa'da bir 'ilk'i gerçekleştirdiklerini ifade eden Çalışkan, 'Daha önce Bursa'da yemek yarışması adına bu tarz organizasyonlar çok yapıldı ama engelli kardeşlerimiz için hiç yapılmamıştı. Bu sene ilki başardık. İnşallah seneye daha güzel organizasyonlar yapacağız.' dedi.

Festivalin sonunda yılın en iyi şefinin belirleneceğini belirten Çalışkan, 'İlk gün engelli ve ev hanımları yarıştı. İkinci gün lise, üçüncü gün de üniversiteliler düzeyinde yarışmalar olacak. Yılın altın şefini bulmaya çalışacağız. Yarışmada dereceye girenlere kupa, madalya, sertifika vereceğiz. Biz Bursa Tüm Aşçılar Derneği olarak aslında yılın en iyi şefini ve ayrıca liselisini arıyoruz. Bundan sonra yapılacak organizasyonlarda bu gençlerin ellerinden tutmak istiyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA