Uluslararası Öğrenciler Akademisi Eğitim Programı

Eski Milli Eğitim Bakanı Dinçer: 'Ben size diyorum ki, bugüne kadar kazandığınız haklara ve özgürlüklere sahip çıkın'.

Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, ''Ben size diyorum ki, bugüne kadar kazandığınız haklara ve özgürlüklere sahip çıkın. Bu iş burada kalmasın, eğer eksik kalmış ise, evrensel insan haklarıyla ilgili eksikler varsa ki, var bana göre. Bundan sonrakileri de talep edin'' dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfı'nın düzenlediği 'Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Eğitim Programı'nda düzenlenen seminerde konuşan eski Bakan Ömer Dinçer, öğrencilere 'Osmanlı imparatorluğundan günümüze kadar değişen siyasi ve yönetim anlayışı' hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de 2003 yılından itibaren, AK Parti iktidarı tarafından yapılan reformlarla bir çok şeyin değiştiğini anlatan Dinçer, yapılan reformların insan hak ve özgürlüklerini temel aldığını vurguladı.

Türkiye'nin demokrasiyi geliştirmek için çok mücadele ettiğini ifade eden Dinçer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''2003 yılından sonrada bu mücadele yoğunlaştı. Bugüne kadar da çok önemli mesafeler aldı. Ben size diyorum ki, bugüne kadar kazandığınız haklara ve özgürlüklere sahip çıkın. Bu iş burada kalmasın, eğer eksik kalmış ise, evrensel insan haklarıyla ilgili eksikler varsa ki, var bana göre. Bundan sonrakileri de talep edin. Hangi iktidar olursa olsun, Bizden olsun, olmasın. Böylelikle Türkiye'yi daha gelişmiş ve demokratik ülke yapma imkanına sahip olacağız. İnsanların ve devletlerin daha çok önemsendiği, bir toplum yapısına ancak sahip olabileceğiz.''

Türkiye'nin anayasasını değiştirmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Dinçer, insan hak ve özgürlükler ile ahlaki değerleri esas alan bir anayasaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Türkiye'de demokrasiyi ve toplum zihniyetini değiştirmenin hiçte kolay olmadığını anlatan Dinçer, 2003 yılından 2008 yılına kadar iktidar partisine farklı isimlerle 4 kez darbe planı yapıldığını aktardı.

Dinçer, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

Kaynak: AA