Nusaybin'deki Terör Operasyonu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Hacımahmutoğlu'nun cenazesi, törenle memleketine uğurlandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ethem Hacımahmutoğlu için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Piyade Üsteğmen Yasin Toy, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini kaydetti.

Toy, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, sınırları şehitlerin asil kanlarıyla çizilen kutsal vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliğinin teminatı olmaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehidin naaşı Kahramanmaraş'a gönderildi.

Törene, Vali Vekili Ali Güldoğan, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Nusaybin'de devam eden terör operasyonunda PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu Hacımahmutoğlu, şehit düşmüştü.
Kaynak: AA