Bayramı 800 Kilometre Uzaktaki Köyde Kutladılar

Bursa Osmangazi Anadolu Kız Lisesi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, yaşadıkları kente 800 kilometre uzaklıktaki Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yavuhasan köyündeki minik öğrenciler ile kutladı.

Bursa Osmangazi Anadolu Kız Lisesi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yavuhasan köyündeki 'kardeş' okulda kutladı, miniklere hediyeler dağıttı.

'Genç Gönüllerden Minik Kalplere Kardeş Okul Projesi' ile Bursa'ya 800 kilometre uzaklıktaki Yavuhasan köyüne gelen Osmangazi Anadolu Kız Lisesi öğrencileri ve bando takımı, bayram sevincini buradaki öğrenciler ve köy halkı ile paylaştı.

Proje sorumlusu Ömer Duygulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin yaklaşık iki yıl önce hayata geçirildiğini söyledi.

Köydeki öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sürpriz yaptıklarını ifade eden Duygulu, 'Öğrencilerimiz ve idarecilerimiz ile görüşerek çeşitli şeyler planladık. Okulumuzun bando takımının Türkiye çapında tanınmasından dolayı 23 Nisan’da bandomuzu da alarak böyle bir ziyaret yapmayı, gezi yapmayı uygun gördük. Burada kocaman yürekli insanlar ve gerçekten ülkemizin bu köyünde gönülleriyle çalışan öğretmenler ve çok değerli bir okul müdürü ile karşılaştık. Hepsine teşekkür ediyorum.' dedi.

Yavuhasan Köyü İlk ve Ortaokulu Müdürü Erkan Çağlar da, kardeş okulları Osmangazi Anadolu Kız Lisesi'nin öğretmen, öğrenci ve idarecilerine teşekkür etti.

Bursa'dan gelen kız öğrencilerin farklı bir etkinlik yaptığını belirten Çağlar, 'Bursa'dan gelen öğrenciler beni ve öğrencilerimi çok mutlu ettiler. Bu dostluğun ömür boyu sürmesini diliyorum.' diye konuştu.

Bursa Anadolu Kız Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Rümeysa Genç de, 'Genç Gönüllerden Minik Kalplere Kardeş Okul Projesi'nin adının 'Genç Gönüllerden Büyük Yüreklere' olarak değiştirilmesi gerektiğini dile getirerek, köyde çok iyi insanlar olduğunu anlattı.

Farklı bir 23 Nisan etkinliği yaşadıklarını kaydeden Genç, 'Burada o kadar büyük yürekli insanlar var ki hem köy halkı, hem öğrenciler, hem öğretmenler hepsi bize çok yardımcı oldular. Bizi burada çok iyi misafir ettiler. Biz buraya sırf onların gözlerindeki mutluluğu görebilmek, onlarla birlikte bir 23 Nisan bayramı geçirmek için 800 kilometre öteden geldik. Burada onlarla beraber çok mutlu olduk ve eğlendik. Çok eğlenceli anlar geçirdik.' şeklinde konuştu.

Etkinlikte, bando takımı konser verdi, öğrenciler arasında çuval, yumurta taşıma, halat çekme yarışmaları düzenlendi ve lise öğrencileri getirdikleri hediyeleri minik öğrencilere dağıttı.

Kaynak: AA