Türk Kızılayından Suriye'ye 15 Tır Yardım

Türk Kızılayınca, Suriye'de insani yardım faaliyetleri kapsamında, 15 tır yardım Suriye Arap Kızılayına teslim edildi.

Türk Kızılayınca, Suriye'de zor durumda olanlara dağıtılmak üzere, içerisinde kuru bakliyat ve gıda paketlerinin de yer aldığı 15 tır yardım, Suriye Arap Kızılayına teslim edildi.

Hatay Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Mülki İdari Amiri Mehmet Eriş, Cilvegözü tır aktarma alanındaki törende yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının Suriye'de yaşayan binlerce masum insana yardımlarını hiçbir zaman esirgemediğini söyledi.

Yardımların Suriye'de yaşayanların ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olduğunu ve Suriye Arap Kızılayı tarafından kamplarda dağıtılacağını ifade eden Eriş, 'Yapılan bu yardımlar da en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.' dedi.

Türk Kızılayı Suriye Krizi Ülke Alan Koordünatörü Göksen Yenigül de Suriye krizinin beşinci yılında ilk defa Suriye Kızılayı ile işbirliğine gidildiğini, Halep ve İdlib şubeleriyle başladıkları yardımların ilkini bugün gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnsani yardımların Türkiye tarafından her zaman desteklendiğini belirten Yenigül, şöyle konuştu:

'Hem Türkiye'deki hem de uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla Suriye'deki sivillere yönelik insani yardım faaliyetlerimiz devam ediyor. Fakat bugün yaptığımız organizasyon küresel krize insani standartlarda çözüm getirme ve küresel toplumun dikkatini bir kez daha insani yardım konusunda dikkat çekmekti. Bugün Suriyeli yetkililerle olmaktan mutluyuz çünkü 5 yıldır yapmış olduğumuz insani yardımı bugün geldiğimiz noktada Suriye Kızılayı ile uluslararası bir adım olarak görüyorum. Bu bir başlangıçtı. İnşallah Suriye Kızılayı ile yardım faaliyetlerini genişleterek yapmaya devam edeceğiz.'

Suriye Arap Kızılayı İdlib Şube Başkanı Mahmun Herbub ise Türk Kızılayının Suriyelilere yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek iş birliğinden mutluluk duyduğunu kaydetti.

Töreninin ardından 5 bin adet 20 kiloluk gıda kolisi, 24 ton 265 kilo kuru bakliyat, 27 ton 790 kilo makarna, 46 bin 80 adet yarım litrelik su ve 23 bin 40 adet 1 litrelik süt bulunan 15 tır insani yardım, törenle Suriye'ye uğurlandı.
Kaynak: AA