Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo Hollanda'da

Widodo’nun Hollanda’daki temasları kapsamında iki ülke arasında denizcilik anlaşması imzalandı.

LAHEY – Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo’nun Hollanda’ya yaptığı ziyaret çerçevesinde iki ülke arasında denizcilik anlaşması imzalandı.

Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanlığından yapılan açıklamada, Widodo’nun da katıldığı törende imzalanan anlaşmanın liman, gemi yapımı, balıkçılık ve lojistik alanlarını kapsadığı belirtildi.

Anlaşmayla ilgili değerlendirmede bulunan Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanı Melanie Schultz van Haegen, ülkesinin sahip olduğu bilgi ve birikimin gelecek 10 yıl içinde dünyanın 10’uncu büyük ekonomisi olma hedefindeki Endonezya’da denizcilik sektörünün gelişimine katkı sunacağını ifade etti.

Hollandalı şirketler için önemli imkanlara sahip Endonezya’da denizcilikle ilgili eğitim de verebileceklerine değinen Van Haegen, “Liman ve balıkçılıkta yüz binlerce kişinin çalıştığı Endonezya, yıllık ekonomik büyüme oranını yüzde 7’ye çıkarmayı istiyor. İyi bir eğitim bunun gerçekleşmesine yardım eder.” diye konuştu.

Resmi temasları kapsamında Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile de görüşen Widodo, ardından dünyanın sayılı limanları arasında yer alan Rotterdam Limanı’nda incelemelerde bulundu.

Widodo, akşam da Kral Willem Alexander ile bir araya gelecek.
Kaynak: AA