Vakıfbank'tan Yeni Kaynaklarla Reel Sektöre Destek

VakıfBank Genel Müdürü Aydoğan:'İş birliği yaptığımız bankalarla birlikte büyümeye devam ederken yeni kaynaklarla da reel sektöre destek vermeyi sürdüreceğiz'.

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, 'Yeni ürünler ve yeni yapılarla yurt dışından yeni kaynaklar yaratmaya ve bu sayede reel sektöre destek olmaya devam edeceğiz' ifadesini kullandı.

VakıfBank'ın 920 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi anlaşması imzalamasına yönelik yazılı açıklama yapan Aydoğan, söz konusu işlemin, VakıfBank'ın iş ortağı bankalarla mütekabiliyet temelinde yüksek katma değer yaratmaya devam ettiğinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

İş birliği yaptıkları bankalarla birlikte büyümeye devam ettiklerini dile getiren Aydoğan, şunları kaydetti:

'Yeni iş alanları yaratmadaki kapasitemizin olumlu sonuçlarını görmekten son derece memnunuz. Sendikasyon işleminde bizi destekleyen bankalarla iş hacmimizi daha da artıracağız. Yeni ürünler ve yeni yapılarla yurt dışından yeni kaynaklar yaratmaya ve bu sayede reel sektöre destek olmaya devam edeceğiz.

2016 yılındaki ilk sendikasyon işlemimizi başarıyla gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. 920 milyon dolar eşdeğerindeki bu işlem ile Türkiye'nin, Türk bankacılık sisteminin ve VakıfBank'ın uluslararası piyasalardaki yüksek güvenilirliği bir kez daha kanıtlandı. İhracatın finansmanı için kullanacağımız krediyi temin eden iş ortağımız kreditör bankalara teşekkür ederim.'

-Sendikasyon kredisi anlaşması

VakıfBank, 15 ülkeden 30 bankanın katılımıyla 207 milyon dolar ve 631,5 milyon avro olmak üzere toplam 920 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi anlaşması imzalamıştı. Wells Fargo Bank NA ile National Bank of Abu Dhabi'nin koordinatör olarak yer aldığı 367 gün vadeli kredinin maliyeti dolar cinsinden dilimi için Libor + yüzde 0,85 ve avro kısmı için Euribor + yüzde 0,75 olarak gerçekleşmiş, böylelikle, işlemin çoğunluğunu oluşturan avro dilimin borçlanma maliyeti geçen yılın aynı dönemine göre 5 baz puan azalmıştı.

Krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak National Bank of Abu Dhabi PJSC, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Wells Fargo Bank N.A., London Branch, Bank of America Merrill Lynch International Limited, Commerzbank Aktiengesellschaft, Erste Group Bank AG, Goldman Sachs International Bank, HSBC Bank plc, ING Bank N.V, JP Morgan Chase Bank, N.A. London Branch, Societe Generale, Standard Chartered Bank, UniCredit Bank AG., BNP Paribas ve Citibank N.A. Nassau Branch. katılmıştı.
Kaynak: AA