Burhaniye Belediyesi'nden 'Yalnız Değilsiniz' Projesi

Proje kapsamında belediye birimleri ilçede yaşayan vatandaşların doğumundan ölümüne kadar birçok alanda yanlarında olacak.

Burhaniye Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Yalnız değilsiniz' projesi kapsamında belediye birimleri ilçede yaşayan vatandaşların doğumundan ölümüne kadar hayatın birçok alanında yanlarında olacak.

Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce hayata geçirilen proje kapsamında bebekleri olan ailelere Belediye Başkanı Necdet Uysal ve ekibi bir ziyaret gerçekleştiriyor, bebeğin ve annenin her türlü ihtiyaçları karşılanıyor.

İlçede yaşayan yaşlı, hasta veya kimsesiz vatandaşları yine Uysal ve ekibi ziyaret ederek ev temizliğinden kişisel bakımlarına, tıraşlarından banyolarına kadar her türlü ihtiyacını gerçekleştiriyor.

Ayrıca Burhaniye'de yaşamlarını yitiren kişilerin evlerini de ziyaret eden ekip, cenaze defin işlemlerinden ailenin o günkü cenazeye gelenlere yemek ikramlarına kadar yardımcı oluyor.

Proje hakkında bilgi veren Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, belediyeciliğin artık son zamanlarda sadece yol, kanalizasyon veya park yapmaktan çıktığını, insanların ihtiyaçlarının çeşitlilik arz ettiğini söyledi.

Uysal, belediyelerin insanların yanında olması gerektiğini ifade ederek, 'Sağlık İşleri Müdürlüğümüz olarak çeşitli projeler yaptık. Doğumdan hemen sonra anne ve bebeklerle arkadaşlarımız irtibata geçiyor. Araçları olmayan ailelerin annelerini evlerine bırakıyoruz. Daha sonra annenin beslenmesinden bebeğin gaz çıkarmasına kadar bilgiler veren hemşirelerimiz bu aileleri belirli periyotlarla ziyaret ediyorlar. Halkımızın iyi gününde ve kötü gününde yanında olmaya gayret ediyoruz. Yaşlılarımızın kişisel bakımları yapılıyor. Evinden çıkamayan bu insanlarımızın kişisel temizliği, ev temizliği dahil bunlarla ilgili bakımlarını yapıyoruz. Hastalarımızı gerekirse banyo yaptırıyoruz, tıraş ettiriyoruz, gerektiğinde arabaya bindirip gezdiriyoruz.' diye konuştu.

Bu projenin üçüncü safhasında insanların cenazelerinde yanlarında olunduğunu anlatan başkan Uysal, şunları söyledi:

'Ailelerimizin en zor günlerinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan da iyi hizmet verdiğimizi düşünüyorum. Cenazesi olan aile durumu belediyeye bildiriyor. 'Cenazeniz cenazemizdir' düşüncesiyle hareket ederek bu hizmeti yerine getiriyoruz. Bunun dışında da her türlü ikramlarını, mezarlıktaki yapılacak tüm hizmetleri arkadaşlarımız yerine getiriyorlar. Dolayısıyla ailelerin en zor günlerinde onlara yardımcı olma düşüncesiyle hareket ediyoruz. Böylece de ailelerin sıkıntılarını bir nebze olsun azalttığımızı düşünüyoruz. Her zaman doğumdan ölümüne kadar insanlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz.'

Kaynak: AA