İpekyolu Birliği Başkanı'dan Hatay Büyükşehir Belediyesine Ziyaret

Dünya Vatandaşlar Örgütü Yönetim Kurulu Başkanı ve İpekyolu Birliği Başkanı Kwaak Young Hoon, Hatay Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Dünya Vatandaşlar Örgütü Yönetim Kurulu Başkanı ve İpekyolu Birliği Başkanı Kwaak Young Hoon ile eşi Kim Young Hoon, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Güven’i ziyaret etti.

Başkan Hoon, ziyarette yaptığı açıklamada, Hatay’ın renkli bir toplumsal mozaiğe sahip oluşunun dünyada emsal teşkil ettiği söyledi.

Yerelleşmede, küresel medeniyetler ve vatandaşlık konseptinde her vatandaşın kendine özgü bir yaşamı olduğuna değinen Hoon, 'Hepsine hizmet sunmak gerekir. Dünya Vatandaşlar Örgütü herkese hizmet sunulmasını öngörüyor.' dedi.

Hoon, binlerce yıl kültürlerarası etkileşimin ilham kaynağı olan ve antik dönem ticaret yolları arasında en önemlisi olarak bilinen İpek Yolu’nun özlenen günlerine kavuşacağını kaydetti.

Başkan Vekili Güven ise, ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, Hoon ve eşine Hatay’a özgü tablo, ipek şal ve kravat hediye etti.
Kaynak: AA