EXPO 2016'Da Güvenlik Tedbirleri

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya'nın açılışı öncesinde, Aksu ilçesindeki sergi alanında güvenlik önlemleri çerçevesinde dedektör köpeklerle patlayıcı madde arandı Antalya Emniyet Müdürü Tonbul: 'Gerekli tüm üst düzey güvenlik önlemlerini alıyoruz. G20 Zirvesi gibi bu organizasyonun da sorunsuz bir şekilde geçmesi için ekiplerimiz gece gündüz görev başında olacak'

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı EXPO 2016 Antalya'nın sergi alanında, güvenlik önlemleri çerçevesinde dedektör köpeklerle patlayıcı madde arandı.

Organizasyon süresince Antalya'nın Aksu ilçesindeki sergi alanında görev yapacak patlayıcı madde dedektör köpekleri 'Mira' ve 'Atak' eşliğinde 2 gündür incelemeler sürüyor.

Dedektör köpeklerle, alandaki her çiçek, saksı ve kapalı mekan tek tek tarandı. Organizasyonun açılışının yapılacağı 22 Nisan Cuma öncesinde de 7 dedektör köpek ile bölgede son kez arama yapılacağı bildirildi.

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EXPO organizasyonunda 51 ülkeye ev sahipliği yapacaklarını hatırlattı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı ile güvenlik protokolü imzaladıklarını belirten Tonbul, alandaki kameraların MOBESE sistemine görüntü aktaracağını anlattı.

Antalya'nın G20 Liderler Zirvesi'ne de ev sahipliği yaptığına işaret eden Tonbul, 'Gerekli tüm üst düzey güvenlik önlemlerini alıyoruz. G20 Zirvesi gibi bu organizasyonun da sorunsuz bir şekilde geçmesi için ekiplerimiz gece gündüz görev başında olacak.' dedi.
Kaynak: AA