Geçimini Sağlamak İçin 63 Yaşında Yabancı Dil Öğrendi

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesine bağlı Soğanlı mahallesinde yaşayan 63 yaşındaki Ümmühan Altındaş, yaptığı bebekleri bölgeye gelen turistlere satmak için yabancı dil öğrendi.

Geçimini Sağlamak İçin 63 Yaşında Yabancı Dil Öğrendi
Ümmühan Altındaş, tek geçim kaynağının yaptığı bebekler olduğunu söyleyerek, “İngilizce, Fransızca kelimeler söylüyorum. Bebekleri bu şekilde satıyorum. İngilizceyi, Fransızcayı biraz biliyorum. Satış yapacak kadar dil biliyorum. Kendi kendime öğrendim. Oğlum bana satış yaparken hangi kelimeleri söylemem gerektiğini öğretti. Ben de bu kadar konuşabiliyorum” dedi.

"Ben bu kelimeleri bebekleri satabilmek için öğrendim" diyen Altındaş, “63 yaşında dil öğrenmek zor oluyor ama geçim kaynağı" ifadesinde bulundu. Eşinin hayatını kaybettiğini ve yalnız yaşadığını söyleyen Altındaş, "Geçimimi sağlayabilmek için mecburen tezgah açmak zorundayım. Tek geçim kaynağım da bu yaptığım bebekler" diye konuştu.

Turistlerle bebekleri satabilecek kadar anlaşabildiğini söyleyen Altındaş, zaman zaman turistlere harabeleri de gezdirdiğini ve bu şekilde geçimini sağlamaya çalıştığını anlattı.
Kaynak: İHA