Saraykent Kaplıcaları Şifa Dağıtmaya Devam Edecek

Saraykent ilçesinde, Selçuklu Devleti'nden kalan Çinçinli Han içerisindeki hamamda kullanılan termal su şifa dağıtmaya devam edecek.

Yozgat Özel İdaresi ile Saraykent Belediyesi’nin işbirliğinde hazırlanan Çinçinli Han içerisindeki hamamda kullanılan termal suyun değerlendirilmesine yönelik ''Saraykent Termal Tesis Projesi''nin hayata geçirileceği alanda temel hafriyat çalışmaları törenle başlatıldı.

Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal, törende yaptığı konuşmada, tesisin İl Özel İdaresi ile yüzde 50 ortaklık payı ile hayata geçeceğini belirterek uzun uğraşlar sonunda temel hafriyatı çalışmaları aşamasına gelen tesislerin Saraykent’in yeni yüzü olacağını söyledi.

Termal tesis projesinin Saraykent'e bugüne kadar kamu tarafından yapılan en büyük proje olduğunu anlatan Öçal, ''Saraykent Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından yapılacak termal tesislerin temel hafriyatıyla ilgili çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. En kısa zamanda da düzenleyeceğimiz törenle temele ilk harcı koyup, kısa süre içerisinde de tamamlayacağız.'' dedi.

Tesisin sadece Saraykent ilçesine değil bölgeye hitap edecek derecede donanımlı olacağını vurgulayan Öçal, şöyle konuştu:

'İlçeye hareketlilik kazandıracak ve zamanla ilave yapılacak olan tesisimizin 5 bin 625 metrekare inşaat alanı var. İki adet 150 metrekare kadın ve erkek ayrı olmak üzere büyük havuzumuz bulunmakta. 2 adet 50 metrekare sıcak termal havuzumuz var. Türk hamamı, kafeterya, buhar odası, savuna, soğukluk, soyunma odaları bulunmakta. Bunlara ilaveten 12 adet 2+1, 4 adet 1+1 olmak üzere 56 yatak kapasitemiz olacak. Tesisimizin ihalesi ilana çıktı, 4 Kasımda ilçemizde ihalesi gerçekleştirilecek.'

Kaynak: AA