'Mesel' Grubu Konser Verecek

Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği konser, 20 Nisan'da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Halk türkülerine kattıkları farklı yorumla dikkati çeken 'Mesel' grubu, Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği konserde dinleyicileriyle buluşacak.

Bağlama sanatçısı Sinan Ayyıldız, Yunan kontrbass sanatçısı Apostolos Sideris, opera sanatçısı İsmet Aydın, kemane sanatçısı Uğur Önür, perküsyon sanatçısı Burak Çakır, akustik davul sanatçısı Ekin Cengizkan ve kemençe sanatçısı Rıza Can Özel'den oluşan 'Mesel', Seyid Rüstemov'dan seslendirdikleri 'Getme' türküsü ile tanınıyor.

Anadolu sesli kültürünü farklı konseptlerde ele alarak üst düzey platformlarda sergilemek amacıyla kurulan grubun 'Getme' türküsünün klibi, 2015 yılında World Music Network tarafından belirlenen 'dünyanın en iyi etnik müzik video klipleri' listesinde yer aldı.

Konser, 20 Nisan Çarşamba günü saat 20.00'da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

- 'Mesel' hakkında

Alanlarında uzmanlaşmış uluslararası müzisyenler tarafından Aralık 2013'te kurulan grup Mesel, Kasım 2015'te, İngiltere'nin en büyük festivallerinden biri olan Londra Nour Festivali kapsamında, Londra'nın en prestijli salonları arasında bulunan Royal Albert Hall'de konser verdi.

Ortadoğu, Kafkas ve Balkanlar'a uzanan farklı aranjmanlar ile hazırlanmış özel parçalarıyla tanınan grup, Rusya'da düzenlenen Krutushka Festivali'nde de bir konser verdi.

Kaynak: AA