Hatay'da 'El Emeği Göz Nuru' Ürünler Sergilendi

Turizm Haftası dolayısıyla açılan sergide, mozaik, hasır örgü, yakma resim, ipek dokuma gibi el emeği ürünler beğeniye sunuldu.

Hatay'da, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, mozaikten hasır örgüye, yakma resimden ipek dokumaya kadar birçok el emeği göz nuru ürün sergilendi.

Kentte sabah saatlerinde başlayan etkinlikler, Saray Caddesi'nde açılan 'El Sanatçıları Sergisi ve Kermes Açılışı' ile devam etti.

Birçok sanatçının binbir emekle hazırladığı mozaik, yakma resim, ebru, geleneksel takı, hat işleme, ipek örgü ve hasır işleme ürünleri caddede sergilendi.

Yoğun katılımın olduğu sergide, geleneksel kıyafetler giyinen sanatçılar dikkati çekti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin tanıtımına büyük katkı sağlayan el sanatlarına çok önem verdiklerini söyledi.

Hatay'da el işiyle uğraşan 83 sanatçının bulunduğunu belirten Işıkgör, şöyle devam etti:

'Bu sanatçılarımızın tümünün eserlerini sergileyemedik ancak en önemlilerini vatandaşların beğenisine sunduk. Sepetçilikten mozaiğe, yakma resme kadar bütün sanatçılarımızı bir araya getirdik. Amacımız bu güzel eserleri halkla buluşturmak ve az da olsa esnafımıza katkı sağlamak. Turizm Haftası'nın da bütün ilimize kutlu olmasını diliyorum. Bütün esnafımızın bol bereketli bir yıl geçirmesini temenni ediyorum. Turizmde hareketlilik bütün esnafımıza yansıdığı için hepimizin el birliğiyle bu hareketi desteklememiz lazım.'

Işıkgör, serginin 3 gün açık kalacağını bildirdi.
Kaynak: AA