Irak Meclis Başkanı Cuburi'nin Görevden Alınması

Irak Meclisi geçici Başkanı Cenabi:'Kanun, meclise başkan ve yardımcılarını cumartesi düzenlenecek olağan oturumda seçme hakkı tanıyor'.

Irak Meclisi geçici Başkanı Adnan el-Cenabi, meclisin cumartesi günü düzenlenecek oturumunda görevden alınan Başkan Selim el-Cuburi ve iki yardımcısı yerine yenilerinin seçileceğini belirtti.

Cenabi, meclis'te yaptığı basın toplantısında, 'Anayasanın 11.maddesine göre, meclis çalışmalarına devam edebilir. Meclis beni geçici başkan olarak seçti.' dedi.

Cenabi, 'Kanun, meclise başkan ve yardımcılarını cumartesi düzenlenecek olağan oturumda seçme hakkı tanıyor.' diye konuştu.

Irak Meclis Başkanı Cuburi ve iki yardımcısı Humam Hammudi ile Aram Şeyh Muhammed, 328 sandalyeli mecliste 171 milletvekilinin katılımı ve tümünün oyuyla görevden alındı. Irak meclisi en yaşlı üye sıfatıyla eski Başbakan İyad Allavi'ye bağlı Vataniyye Koalisyonu'ndan milletvekili Adnan Cenabi başkanlığında toplandı.

Oylamanın ardından Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu oturumun anayasal olmadığı ve toplantı yeter sayısının bulunmadığı belirtilmişti.

Kaynak: AA