Ermenek Devlet Hastanesinde Ağrısız Doğum Dönemi

Ermenek İlçe Devlet Hastanesinde anne adayları artık doğumlarını 'ağrısız' olarak yapıyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Samet Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada doğum ağrılarının gebe kadınların en büyük korkuları olduğunu söyledi.

Bazen kadınların sadece bu ağrıları yaşamamak için daha riskli olmasına rağmen sezaryenle doğumu tercih ettiğini ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

'Anne adaylarına normal doğumun önemini, doğum öncesi neler yapmaları gerektiğini anlatıyoruz. Kendilerini anestezi uzmanımızla görüştürüyoruz. Ağrısız doğum diye bir uygulama var. Bu uygulama genelde büyük hastanelerde yapılıyor. Değişik yöntem ve ilaçlarla doğum sırasında anne adayının duyduğu ağrıyı yok etme veya azaltma işlemine kısaca 'ağrısız doğum’' veya 'doğum anestezisi' diyoruz. Tecrübeli ellerde son derece emin ve güvenilir yöntemdir. Anne ve bebeğe olumsuz etkileri yok denecek kadar azdır. Bu yöntemi biz buradada kullanıyoruz. Hastanemizde ayda 30 ile 35 arasında doğum vakası oluyor. Çok nadir, zorunluluğu bulunan gebelerde sezeryan yapabiliyoruz. Hastalarımız da bu yöntemden memmun kaldıklarını bize iletiyorlar.'

Kaynak: AA