Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışları

Ortaca ilçesinde yapılacak 'Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme' yarışları tanıtıldı.

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapılacak 'Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme' yarışları düzenlenen kokteylle tanıtıldı.

Tanıtımda konuşan Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, turizm açısından kriz olarak adlandırılan dönemin fırsata çevrilmesi gerektiğine söyledi.

Zor şartlarda farklı güzelliklerin ortaya çıkabileceğini belirten Kaymakam Ürkmezer, 'Turizmimizi 12 aya yaymak için farklı kurumlar ve sivil toplum kuruluşları el ele vererek, başarılı projeler ortaya çıkarıyor. Bu projelerin bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

Ortaca Dalyan Turizm Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, bölge turizminin 12 aya yayılmasının büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Dernek Başkanı Yiğit, 5 aylık süreç içerisine sıkışmış olan turizm sezonunu, daha uzun süreye yaymak amacıyla derneklerinin ilk çalışmasının, İztuzu sahilinde 17 Nisan'da gerçekleştirecekleri 'Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme' yarışları olduğunu belirtti.

Yarışın bölge turizmine artı değer katacağına inandıklarını dile getiren Yiğit, 'Bu organizasyonun ardından gündemimizde olan çeşitli projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor.' diye konuştu.

Yarış organizatörlerinden Hakan Evrensel ise, 300 sporcu ile planladıkları yarışmada 400 sporcu sınırını aştıklarını söyledi.Organizatör Evrensel, yarışma esnasında belgesel çekimi yapılacağını da ifade ederek, 'Türkiye’de 8 noktada yapılmakta olan açık su yüzme yarışı, Dalyan ile birlikte 9 noktaya çıktı. Muğla'da ise, 3 ayrı noktada açık su yüzme yarışı yapılmakta.' dedi.

Tanıtım kokteyline, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan ve çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: AA