'Çocuk İzleme Masası' Faaliyete Geçti

Bakırköy'de kurulan Çocuk İzleme Masası, çocuk ve gençlere yönelik istismar, şiddet, madde bağımlılığı, ihmal ve suça yöneltme vakalarındaki artışı ortadan kaldırmak amacıyla çalışma yürütecekBakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu:'Türkiye’de bir ilk olacak bu çalışmayla çocuklarımız burada tıbbi, psikolojik ve hukuki destek alacaklar. Bir diğer amacımız da çocuğa yönelik şiddet, istismar ve hatta tecavüze varan eylemlerin önüne geçmek'

Bakırköy'de, çocuk ve gençlere yönelik istismar, şiddet, madde bağımlılığı, ihmal ve suça yöneltme vakalarındaki artışı ortadan kaldırmak amacıyla kurulan Çocuk İzleme Masası faaliyete başladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Çocuk İzleme Masası'nın faaliyete geçmesi dolayısıyla düzenlenen törene, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı Ebrize Çeltikçi ve Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Yavuz Demirkan katıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, törende yaptığı konuşmada, bir yıldır Çocuk İzleme Masası için hazırlık yaptıklarını belirtti.

Projede yer alan paydaşlar olarak hazırlıklara çocukların bu projeden beklentilerini dinleyerek başladıklarını belirten Kerimoğlu, şunları kaydetti:

'Türkiye’de bir ilk olacak bu çalışmayla çocuklarımız burada tıbbi, psikolojik ve hukuki destek alacaklar. Bir diğer amacımız da çocuğa yönelik şiddet, istismar ve hatta tecavüze varan eylemlerin önüne geçmek. Hümanist, özgürlükçü, eşitlikçi, akılcı ve çağdaş dünyayla barışık evlatlar yetiştirmek ise en büyük amacımız. Çocuk İzleme Masası sadece Bakırköy’deki çocuklarımıza değil Türkiye’nin her köşesindeki çocuklarımıza da hizmet verecek.'

Bakırköy Kaymakamlığı, Bakırköy Belediye Başkanlığı, Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği ile Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetim Çevresi Federasyonu iş birliğiyle oluşturulan Çocuk İzleme Masası, Bakırköy Belediyesi Osmaniye Halk Kütüphanesi binasından yürütülecek.

Çocuk İzleme Masası'nda ombudsmanlar kurulu, danışmanlar, sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşları görev yapacak.
Kaynak: AA