Başmakçı'da Sivrisinekle Mücadele Semineri Verildi

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün, Başmakçı ilçesinde muhtarlara ve tavuk çiftliği sahiplerine sivri sineklerle mücadele konusunda seminer verdi

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Lütfi Akgün, Başmakçı ilçesinde muhtarlara ve tavuk çiftliği sahiplerine sivri sineklerle mücadele konusunda seminer verdi.

Sivrisinekle mücadelede yapılması gerekenleri anlatan Akgün, vatandaşların, çöplerini poşete koyarak ağzı kapalı bir şekilde çöp konteynerine koymaları gerektiğini ve konteyner kapaklarının kapalı tutması gerektiğini söyledi.

Gübre olarak kullanılacak hayvan dışkılarının beton çukurlarda ya da biriktirme havuzlarında toplanmasının ya da yığın haline getirilip üzerinin toprak veya kireçle örtülmesi gerektiğini dile getiren Akgün, 'Sivrisinekler durgun sularda ürediği için saksı, lastik, bidon gibi malzemelerin su dolu bir şekilde etrafa bırakılmamalı. Sulama ve süs havuzlarının düzenli bir şekilde tahliye edilmesi gerekmektedir' dedi.

Açığa akan fosseptiklerin kapalı sisteme bağlanması konusunda ilgili kuruluşlara haber verilmesi gerektiğini vurgulayan Akgün, 'Çevrelerinde vektör karasinek, sivrisinek gibi üreme kaynağı olarak gördükleri alanları Temizlik İşleri Müdürlüğüne bildirmeleri konularında duyarlı olmalıdırlar' diye konuştu.

Eğitime, Başmakçı Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Belediye Başkanı Ayhan Gönüllü, muhtarlar ve tavuk çiftliği sahipleri katıldı.

Kaynak: AA