Sektör Danışmanlığı Projesi Kontimder Üyelerine Anlatıldı

Üniversite-özel sektör işbirliğinde yeni bir modeli hayata geçiren Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Konya Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleşen “Sektör Danışmanlığı” projesi Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) üyelerine anlatıldı.

Sektör Danışmanlığı Projesi Kontimder Üyelerine Anlatıldı
KONTİMDER binasında gerçekleştirilen programa KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, KONTİMDER Başkanı Osman Başaran, dernek üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“Sektör Danışmanlığı” hakkında katılımcılara bilgi veren Rektör Prof. Dr. Bayram Sade “Türkiye’de benzeri olmayan bir programı uyguluyoruz. Sektör Danışmanlığı öğrenciye vizyon, sektör bilgisi kazandırma, öğrencinin ufkunu açma ve sektöre hazırlama programıdır. 22 bin üyesi olan bir odanın üniversitesi olarak öğrencilerimiz sektörü tanıyarak mezun olacak. Biz öğrencilerimize bu programla dünyayı, ülkeyi ve bölgeyi görebilecek bir ufuk açmak istiyoruz. Üniversiteden mezun ettiğimiz birçok öğrencimiz kendi sektöründe çalışacak, bu proje ile sektör çalışandan ne bekliyor onu okulunu bitirmeden öğrenecek, cevabını sektör danışmanından alacak. Verdiğiniz desteklerden ötürü siz firmalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KONTİMDER Başkanı Osman Başaran ise, Sektör Danışmanlığı projesinin sektörün sorunlarına çözüm olacağını söyledi.

Başaran, “Sektör Danışmanlığı” aynı zamanda sosyal boyutu da olan bir projedir. Günümüzde iş dünyasının en büyük sorunu nitelikli iş gücü bulamamaktır. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, burada bulanan öğrencilerimizin nitelikli birer meslek sahibi olarak mezun olacak olması bizleri heyecanlandırıyor” dedi.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, KONTİMDER Başkanı Osman Başaran’a KTO Karatay Üniversitesi yayını olan ve Türkiye’de ilk kez bir ders kitabı olarak okutulan “Ahilik ve Meslek Ahlakı” kitabını hediye etti.

SEKTÖR DANIŞMANLIĞI NEDİR?

Sektör Danışmanlığı ile üniversite birinci sınıfa başlayan her öğrenciye KTO Karatay Üniversitesi tarafından, öğrenim görmekte olduğu alan ile ilişkili KTO üyesi bir sektör danışmanı belirleniyor. Proje ile sanayi ve ticaret dünyasına yön veren iş adamları sahip oldukları sektörel bilgiyi ve alanlarında uzun yıllar boyunca kazandıkları tecrübeyi, üniversite öğrencilerine aktaracak. Danışmanın belirlendiği projeyle öğrencilerin eğitim alanları ile ilgili mesleki donanımı öğrencilikleri devam ederken kazanmaları hedefleniyor. KTO Karatay Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Ofisi tarafından yürütülen proje ile öğrenciler eğitim hayatları devam ederken, uygulama alanında da kendilerini geliştirme fırsatını yakalıyor.
Kaynak: İHA