En Fazla Kadın İstihdamı Sağlayan İşletmeler Ödüllendirildi

İzmit Belediyesi ve İŞKUR tarafından en fazla kadın istihdamı sağlayan 41 işletme plaketle ödüllendirildi.

Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisi'ndeki ödül törenine, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İŞKUR Bölge Müdürü Ulvi Yılmaz, Ak Parti İl kadın Kolları Başkan Vekili Emine Okanalp, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, İzmit Kent Konseyi Başkanı Cafer Kozluca ile ödül kazanan firmalar katıldı.

Törende konuşan Doğan, aileyi çekip çeviren kişinin kadın olduğunu belirterek, Mustafa kemal Atatürk'ün anlayışında da kadının her zaman toplumun temelini oluşturduğunu anımsattı.

Doğan, Avrupa'dan önce Türkiye'de kadına hem seçme hem de seçilme hakkı verildiğini vurgulayarak, kadının toplumun temelini oluşturduğu inancıyla hareket ettiklerini ifade etti.

İzmit Belediyesi olarak kadın dostu belediye olduklarını belirten Doğan 'Biz Türkiye'ye, hatta Avrupa’ya örnek sayısız proje gerçekleştirdik. Kadına yapılan en büyük yatırımı şehrimizde yaptık. Cephanelik bölgesinde yaptığımız kadın sosyal yaşam merkezimizde kadınlarımız iş hayatından dinlenmeye kadar her şeyi bulabiliyorlar' diye konuştu.

Kadının bulunduğu yerde zarafetin, duygunun ve sevginin olduğuna dikkat çeken Doğan şunları söyledi:

'Biz işletmelerde daha fazla kadınların çalıştırılmasını arzu ediyoruz. Kadın işçi çalıştıran işletmelerimize özellikle teşekkür ediyoruz. Kadınlarımızın yüreğini hep huzur ve mutluluk içerisinde atsın, yüreklerinde açı ve üzüntü yaşamasınlar istiyoruz.'

Kaynak: AA