Başkan Üzülmez, Yabancı Konukları Ağırladı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçenin turizm potansiyelini artırmak amacıyla gelen Katar, Kuveyt, Polonya ve Endonezyalı konukları Kartepe Sukay Park Tesisleri’nde ağırladı.

Başkan Üzülmez, Yabancı Konukları Ağırladı
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Ticaret Odası’nın konuğu olan Katar, Kuveyt, Polonya ve Endonezyalı konukları Kartepe Sukay Park Tesisleri’nde ağırladı.

Kartepe’nin turizm potansiyelini artırmak ve ilçenin doğal, kültürel ve turistik özelliklerini ulusal ve uluslararası turizme kazandırmak amacıyla yapılan girişimleri sürüyor.

Programda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Türkiye’nin küçük bir fotokopisi çekilmiş bir şehri olan Kartepe, Kocaeli ile aynı özellikleri taşıyan sanayi ve ticaret ile turizm potansiyeli en yüksek ilçesidir. Geniş yüzölçümü ve 110 bin nüfusu ile halen turizm ve ticari yatırımlar için bakir durumdadır. Türkiye’nin ulaşım ağının geçtiği ilçemizde uluslararası ticari kuruluşları da içerisinde barındırıyor. Çevreye duyarlı sanayiye evet demek suretiyle sanayi anlamında yeterli doygunluğa ulaşmış bir şehirdir” dedi.

Doğal, kültürel ve tarihi mekanlara sahip Kartepe’nin hak ettiği payı alması için çabalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Üzülmez, “Özellikle bu dönem turizm yönüyle ön plana çıkartmaya çalıştığımız Kartepe’yi Kuveyt, Suudi Arabistan ve Dubai’deki fuarlarda tanıttık. O coğrafyadaki insanların çok beğendiği bu bölge, kutsal kitapta cennetin tasvir edildiği gibi; karlı dağlardan ırmaklardan göle akan suların olduğu yeşillikler içerisinde gerçekten yeryüzünde cennet bir ilçe konumunda. Cennetin bir köşesinde sizlerle birlikte olup akşam yemeğini paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA