Bartın Üniversitesi'nde Nurettin Topçu Anıldı

Bartın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ’Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü, Örnek Kişilikler’ panelinde yazar-akademisyen Nurettin Topçu’nun hayatı ve fikirleri konuşuldu.

Bartın Üniversitesi'nde Nurettin Topçu Anıldı
Bartın Üniversitesi ile Bartın Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde ’Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü, Örnek Kişilikler’ panellerinin ikincisi gerçekleştirildi.

Önemli fikir adamlarından yazar ve akademisyen Nurettin Topçu’nun hayatının ve fikirlerinin konu edindiği panele başkanlık yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Topçu’nun düşünceleriyle topluma örnek bir insan olduğunu söyledi.

Rektör Kaplan, Topçu’nun eserleriyle topluma ulaştığını belirterek “Nurettin Topçu, Batı’ya gidip ilk defa ahlak konusunda doktora yapan çok kıymetli bir düşünürümüzdür. Bilim disiplini alarak bu düşünceyi eserlerine uygulamayı başarmıştır. Bilim adamlığının yanında şahsiyetiyle de toplumumuza örnek olmayı başarmış, hepimizin hocası olmayı bilmiştir. Eserlerinde ortaya koyduğu düşüncelerle insanların hayrına olan hususları aktarmıştır. Son yıllarda Nurettin Topçu hakkında yapılan çalışmalar, tezler, toplantılar artması bu yönüyle sevindiricidir. Topçu’yu tanıtmamız tanımamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Öğrencileri Nurettin Topçu’yu Anlattı

Panele konuşmacı olarak katılan Nurettin Topçu’nun öğrencileri Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan ve Yazar Dr. Mehmet Sılay Topçu’ya dair anılarını anlattı. Doğan “Nurettin Topçu’da Toplum Tasavvuru”, Sılay ise “Nurettin Topçu’nun Hayatında Son On Yıl” konusunda konuştu.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Yıldırım ise “Nurettin Topçu: Din, Tarih, Toplum” adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Hasan Arınan, Kurucaşile Kaymakamı Selim Çomaklı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı
Kaynak: İHA