Vali Canbolat, Yılın Kadınına Altın Hediye Etti

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında kendisini ziyaret eden yılın kadınına ödülünü verdi.

Canbolat, eşi Ayşegül Canbolat ile birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında kendisini ziyaret eden Vali Yardımcısı Bekir Abacı, Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve beraberindeki kadınları makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Canbolat, yıllar önce eşi ve oğlunun hayatını kaybetmesiyle birlikte gelini ve 4 torununa bakmak zorunda kalarak örnek bir davranış gösteren, ASP İl Müdürlüğü tarafından da yılın kadını seçilen Sultan Kaya'yı göstermiş olduğu fedakarlıktan dolayı kutlayarak Kaya'ya altın hediye etti.

Daha sonra eşi Ayşegül Canbolat, Yardımcısı Mehmet Emin Taşçı ve eşi Ayşenur Taşçı ile birlikte valilikteki birimleri dolaşan Canbolat, görevli kadın personel ve valiliğe gelen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı, karanfil hediye etti.

Ardından beraberindekilerle bazı aileleri evlerinde ziyaret eden Vali Canbolat, ziyaret ettiği ailelerin sorunlarının çözülmesi için imkanlar dahilinde kendilerine gereken her türlü yardımın yapılacağı sözünü verdi.

Buradan Hakkari Devlet Hastanesine geçen Ayşenur Canbolat ise, burada görevli kadın personel ve servislerde tedavi gören kadın hastaları ziyaret ederek günlerini kutlayıp karanfil hediye etti.

Canbolat, yaşanan olaylar nedeniyle Yüksekova ilçesinden il merkezine göç etmek zorunda kalan ailelerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 aile ile yemekte bir araya geldi.

Kaynak: AA