Öğrencilere YGS Öncesi Moral Gezisi

Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri, İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri, Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi, İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Bağcılar'da gençlere, kadınlara ve engellilere yönelik önemli projeler yaptıklarını belirtti.

İlçeyi eğitim yuvası haline getirmek istediklerini vurgulayan Çağırıcı, 'Gençlik Merkezimizde öğrencilerimize sınav öncesi moral, motivasyon ve psikolojik destek amaçlı kurslar düzenliyoruz. Halk Eğitim Merkezimiz ile ortaklaşa üniversiteye hazırlık kapsamında destekleme ve yetiştirme kursları düzenliyoruz' ifadesini kullandı.

Gezi programına İstanbul Büyükşehir Belediyesi de destek verirken, üç otobüsle düzenlenen gezi ilk olarak Topkapı'daki Panoroma 1453 Tarih Müzesi'nden başladı. Öğrenciler, İstanbul'un fethinin görsel ve işitsel efektlerle canlandırıldığı odaları ziyaret etti. Program kapsamında Feshane'de ağırlanan öğrenciler daha sonra Eyüp Sultan Camisi'ne geçti.

Ardından sırasıyla Miniatürk, Yerebatan Sarnıcı'nı gezen öğrenciler Sultanahmet Camisi ve Ayasofya Müzesi'ni de ziyaret etti.
Kaynak: AA