Didim'de Turizm Yıl Geneline Yayılacak

Didim'de yaz aylarıyla sınırlı kalan turizm sezonunun yıl geneline yayılması için çalışma başlatıldı.

Didim Belediyesi ve Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam İskender Yönden, ilçenin turizmde tek ses haline getirildiğini artık fuarlarda tek bir stantta temsil edildiklerini, bunun ilk örneğini İstanbul'daki EMITT fuarında gösterdiklerini belirtti.

Gelecek hafta 50 kişilik ekiple Almanya’ya Berlin Turizm Fuarı’na gideceklerini kaydeden Yönden, ilçenin güçlü yönlerinin ön plana çıkarılacağını dile getirdi

Turizm Araştırmaları Derneği Başkanı Bahattin Yücel ise toplantıyla ilçe turizminde yeni bir dönemin başlayacağına inandığını belirterek ilçenin artık dönemsel değil yapısal çözümlere odaklanması gerektiğini dile getirdi.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise turizmde değişen konsepte yanıt vermek durumunda olduklarına dikkat çekti.

Toplantıda Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) İş Ortağı Ayşegül Çakır, 'Didim’de Markalaşma Projesi' konulu sunum gerçekleştirdi.

Ülke genelinde çok fazla olumsuzluğu üst üste yaşadıklarını anlatan Çakır, önceliklerinin ilçeyi markalaştırmak olduğunu söyledi.

Didim’de yaz tatili algısını değiştirmeyi planladıklarını aktaran Çakır, 'Hedefimiz, zaman içerisinde tüm yıla yayılacak bir turizm anlayışı olması. Bunun için tatil kavramını değiştirecek kültür turizmine de ağırlık vermek istiyoruz. Didim’in doğal, spor ve kültür anlamında çok fazla değeri var. Bu anlamda Didim halkının desteği ve görüşleri bizler için çok önemli. Bu şekilde Didim’e özgü bir sistem yaratmaya çalışacağız. İşletmeleri de bu yaklaşıma hazırlamak için hizmet-ürün kalitesi anlamında bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: AA