Çıldır Gölü'nde Atlı Kızak Sezonu Erken Sona Erdi

Yılın 4 ayı atlı kızak keyfini yaşatan Çıldır Gölü'nde havaların ısınmasıyla birlikte sezonu da tamamlandı.

Ardahan'da, hava sıcaklığının yükselmesiyle Çıldır Gölü'ndeki atlı kızak sezonu bir ay önceden tamamlandı.

Çıldır Gölü'nde aralık ayı ortalarında başlayan atlı kızak keyfi, bu yıl yaklaşık bir ay öncesinden sona erdi. Atlı kızaklar son kez turistleri gezdirdi.

Atlı kızakçılardan Tekin Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl havaların bir önceki yıla göre daha erken ısındığını ve buzların çözülmeye başladığını söyledi.

Atlı kızak keyfini mart ortalarına kadar sürdürmeyi planladıklarını ifade eden Akçay, 'Ancak olmadı. Önceki yıllarda ise bu keyif mart sonunu bulurdu. Bu yıl bir ay erkenden kapatmış oluyoruz. Son bir kez daha atlı kızaklarla uzaklardan gelen yerli ve yabancı turistlerimiz için gezinti yaptık. Ancak buz çok riskli olmaya başladı. Çünkü ciddi manada erime var' diye konuştu.

İstanbul'dan gelen Zeynep Yıldız da ilk kez atlı kızağa bindiğini belirterek, geç kalmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Kendisi atlı kızak sürme hayaliyle kente geldiğini ifade eden Yıldız, 'Doyumsuz bir manzara. Medyada izliyoruz ama böylesi görülmedi. Bizzat yaşamak lazım. Tek kelimeyle harika. Muhteşem. Üzüldük sezon sonuna geldik. Ama bir daha yine geleceğiz. Çünkü farklı ve doyumsuz bir duygu' dedi.

Turistler, atlı kızaklarla dolaşmanın yanı sıra, kızak sürdü ve bol bol fotoğraf çektirdi.
Kaynak: AA