Atatürk'ün Manastır Askeri İdaresi'nden Mezuniyetinin Yıldönümünde Tören Düzenlenecek

Genelkurmay Başkanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manastır Askeri İdaresinden mezuniyetinin 117’nci yıl dönümü dolayısıyla Manastır Şehri Müzesi’nde bir tören yapılacağını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manastır Askerî İdadisinden mezuniyetinin 117’nci yıl dönümü nedeniyle 14 Mart 2016 Pazartesi günü saat 10.00’da Makedonya / Manastır Şehir Müzesi’nde (Eski Manastır Askerî İdadisi) anma töreni icra edilecektir" denildi.

Törene TSK adına görevlendirilen personelin yanı sıra, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı Askerî Liselerden öğrenciler katılacağı kaydedilerek,"Törende Türkiye ve Makedonya millî marşlarının çalınmasının ardından, Heyet Başkanı Tuğgeneral Uğur Şahin ve Makedonya Savunma Bakanlığı temsilcisi ile Askerî Lise öğrencileri adına bir öğrenci tarafından konuşma yapılacak ve şiir okunacaktır" ifadesi kullanıldı.

Tören, Manastır Şehir Müzesi ve müze içerisinde yer alan Atatürk Anı Odası’nın gezilmesini müteakip sona ereceği bildirildi.

Kaynak: İHA