Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Şehit Edilişinin 1. Yılı

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin 1. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kantarcı, mesajında, Mehmet Selim Kiraz'ın şehadetinin 1. yılı olduğunu belirterek, bu vesileyle hukuk devletinin teminatı olan meslektaşlarına karşı yapılan saldırıları kınadı.

Acıları unutmadıklarını belirten Kantarcı, 'Zira aradan geçen zaman, bir yıl önce yürek yangını ile söylediğimiz sözlerin ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. Terörün dini, milliyeti, inancı olmaz. Terörün hedefi tamamen toplumun huzur ve refahıdır. Bunu istemeyen odaklar parayla tuttuğu ciğeri beş para etmez kiralık katiller ve güya inancı uğruna kandırılmış sefilleri kullanmaktadırlar. Toplum ve tüm insanlık teröre kayıtsız kalamaz zira bu öyle bir ateş ki acısı herkese ulaşabilir.' ifadelerini kullandı.

Kantarcı, şunları kaydetti:

'Dün bize, teröre yönelik yapılan uygulamalarda ders vermeye kalkışan, teröristleri, terör yandaşlarını ve finansörlerini 'demokratik mücadele veren yaramaz çocuklar' olarak kabul eden Avrupa, bugün Paris'te, Bürüksel'de aynı teröre maruz kaldığında neredeyse hukuku rafa kaldırıp bizi tenkit ettikleri uygulamalara rahmet okutacak uygulamaları hayata sokmuştur. Terörizm artık dünyada huzur ve güvenin tek düşmanı haline gelmiş durumdadır. Buna karşı da ulusal veya uluslararası toplumlar birlikte karşı koymak zorundadır. Ata yadigarı güzel yurdumuzda geleceğimizi karartmak isteyenlerin Mehmet Selim Kiraz savcımızın şehit edilmesinden beri geçen bir yıl içerisinde Güneydoğu'da tırmandırdıkları olaylarla, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda, Ankara Tren Garı'nda, Merasim Sokak'ta, Kızılay'da patlattıkları bombalarla yüzlerce masum insanımızı aramızdan ayırdılar ve şehit ettiler. Acı milletimizin acısıdır.'

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilişinin 1. yılında kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere yakınları ve tüm yargı camiasına sabır dileyen Kantarcı, şehitlere minnet ve rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.

Kaynak: AA