Veteran Sporculardan Örnek Davranış

Edirne Veteranlar Spor Kulübü üyeleri, organlarını bağışladı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Tıp Fakültesi Hastanesinde düzenlenen toplantıda, hastanelerinin organ nakli konusunda iyi yerlerde olduğunu söyledi.

Organ naklinin hastaların yaşam kalitesini artırdığını belirten Yörük, 'Hastalara şifa verilmesi için organ bağışını önemsiyoruz. Bu bağış ile kamuoyunda duyarlılık daha da artacaktır. Bağışçılara teşekkür ediyorum' dedi.

TÜ Organ Nakli Merkez Müdürü Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu da Avrupa'ya kıyasla Türkiye'de organ naklinin yüksek seviyede olduğunu ifade etti. Organ bekleyen hasta sayısının yüksek seviyelerde olduğuna dikkati çeken Sağıroğlu, organ bağışı konusunda toplumsal bir bilinç oluşması gerektiğini vurguladı.

Edirne Veteranlar Spor Kulübü Başkanı Muzaffer Yıldırım ise birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Organ bağışı ile herkese örnek olmak istediklerini aktaran Yıldırım, 'Organ bağışında emeği geçen herkese ve sporcu arkadaşlara teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Konuşmaların ardından bağışçı sporcular ve Prof. Dr. Yörük, organ bağışı formlarını imzaladı.

Toplantıya, hastanenin başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, başhekim yardımcısı Prof. Dr. Derya Demirbağ Kabayel ve sporcuların yakınları katıldı.

Kaynak: AA