CHP'nin 'Özgürlükçü Demokrasiyi Birlikte İnşa Edelim' Toplantısı

Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: 'Türkiye tarihinin en önemli haykırışlarından biri olacağına inandığımız büyük buluşma ile tüm Türkiye'den binlerce insan, ülkenin yokuş aşağı gidişine bir 'dur' diyecek' 'Türkiye'yi darbe hukukundan arındırmak, bir dikta rejimine karşı durmak için yapılan bu çağrı, geleceği güvenle bakabilmemiz içindir'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin organize edeceği

'Özgürlükçü Demokrasiyi Birlikte İnşa Edelim' toplantısına ilişkin, 'Türkiye tarihinin en önemli haykırışlarından biri olacağına inandığımız büyük buluşma ile tüm Türkiye'den binlerce insan, ülkenin yokuş aşağı gidişine bir 'dur' diyecek' dedi.

'Ağbaba, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 5 Mart'ta ATO Congresium'da düzenleyecekleri Özgürlükçü Demokrasiyi Birlikte İnşa Edelim' toplantısı hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin, Cumhuriyet tarihinin en zor sürecinden geçtiğini, her gün şehit, ölüm haberleri geldiğini, hukukun askıya alındığı, keyfi tutuklama ve sürgünlerin olağan olduğu bir ülke haline getirildiğini savunan Ağbaba, bu yaşananların sorumlusunun bir kişi ve onun şahsi arzuları olduğunu öne sürdü.

'Bu kişi, namusu üzerine bağlılık yemini ettiği Anayasa'ya, TBMM'ye, Bakanlar Kuruluna, mahkemelere, laik, demokratik hukuk devletine karşı' iddiasında bulunan Ağbaba, 'Türkiye birden büyüktür. Anayasa'ya karşı gelen bir cumhurbaşkanı, çağdaş bir demokratik ülkede olamaz. Anayasa Mahkemesinin kararlarına saygı duymamak bir cumhurbaşkanının hakkı değildir. Sen kadı mısın, cumhurbaşkanı mısın' ifadelerini kullandı.

Bu durumdan, toplumun tüm kesimlerinin rahatsız olduğunu ileri süren Ağbaba, şöyle konuştu:

'5 Mart Cumartesi, saat 11.00'de ATO Congresium'da yapılacak ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin her yerinden gelen dernek, vakıf, sendika ve platform temsilcilerine sesleneceği büyük buluşma için çağrı yapıyoruz. Türkiye tarihinin en önemli haykırışlarından biri olacağına inandığımız büyük buluşma ile tüm Türkiye'den binlerce insan, ülkenin yokuş aşağı gidişine bir 'dur' diyecek. Türkiye'yi darbe hukukundan arındırmak, bir dikta rejimine karşı durmak için yapılan bu çağrı, geleceği güvenle bakabilmemiz içindir. Türkiye ve yaşamımıza, laik, demokratik, sosyal hukuk devletine sahip çıkmak için 5 Mart'taki büyük buluşmada görüşmek üzere.'

- 'Bölgelerde toplantılar düzenlenecek'

Ağbaba, 'Bu çağrının amacı nedir' sorusu üzerine, bu buluşmanın ardından, bölgelerde ve illerde de toplantılar düzenleyeceklerini, politikalarını sivil toplum kuruluşlarıyla oluşturacaklarını söyledi.

Ayrım gözetmeksizin tüm sivil toplum kuruluşlarını toplantıya çağırdıklarını belirten Ağbaba, amaçlarının Türkiye'nin bütün dinamikleriyle bir araya gelmek olduğunu ifade etti.
Kaynak: AA