'Makedonya-Türkiye Kültür Haftası Ve Sinema Çalıştayı İlgi Görmedi'

Uluslararası Edirne Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Murat Tufan, Makedonya-Türkiye Kültür Haftası ve Sinema Çalıştayı'nda bekledikleri ilgiyi göremediklerini belirtti.



Kentteki bir restoranda değerlendirme toplantısı düzenleyen Tufan, festival süresince 19 filmin gösteriminin yapıldığını ve sadece 200 kişi tarafından izlendiğini söyledi.

Tufan, 25-28 Mart tarihleri arasında düzenlenen çalıştay kapsamında önemli filmlerinin gösteriminin yapıldığını belirterek şunları kaydetti:

'Tarihsel olarak biz bunu nisan ayının sonunda yapmayı planlıyorduk. Makedonya'daki genel seçimden dolayı 1 ay geriye aldık tarihi. Dolayısıyla ilgi ilkine göre azdı, yaklaşık 200 kişilik bilet satıldı. İlkinde duyurularını iyi yapmıştık sanıyorum bunun da etkisi az oldu.

Duyurudan ziyade bu seferkinde aslında sınav dönemi bizi çok etkiledi. Hafta sonu da malum üniversite sınavı telaşı, protokolün İngiltere'deki çalışmaya katılması, odaların Konya'daki tarım fuarında olması biraz ilgi olarak protokol anlamında da az olmasına sebep oldu ama sonuçta verilen mesaj güçlü oldu.”

Tufan, çalıştayın yaklaşık 250 bin liraya mal olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA