Kütüphaneler Haftası

Kale ilçesinde zkütüphane açıldı.

Kale ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında z-kütüphane törenle açıldı.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Gülbağlık Mahallesinde ilkokulda hizmete giren kütüphanenin açılışında konuşan Kale Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, z-kütüphanenin Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı proje kapsamında kurulduğunu belirtti.

Hayırseverlerin destek verdiği kütüphanenin 80 bin liraya mal olduğunu anlatan Tıkım, şu bilgileri verdi:

'Kütüphanemiz, zengin kitap içeriği ve son teknoloji ile donatılmış olup bilgisayar ve internet imkanı ile hem öğrencilerimize hem de öğrenci velilerimize ve mahalle halkına hizmet edecektir. Burada bu güzel işbirliğinin sonucunu hep beraber göreceğiz. Gülbağlık Mahallesinde okumaya ve kütüphaneye olan alışkanlıkların artırılması anlamında büyük önem arz etmektedir. Öğrencilerimiz burada hem istediği kitapları bulabilecek hem ders çalışabilecek hem de internetten yararlanacaklar. Çevresine hayat veren okulumuzdaki bu kütüphaneden halkımız da yararlanacak.'

Açılışa Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı, Garnizon Komutanı Üsteğmen Salih Devrim, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Milli Eğitim şube müdürleri, okul aile birliği üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA