Borçka Yeniyol İlkokulu Ve Ortaokulundan Kan Bağışı

Borçka Yeniyol İlkokulu ve Ortaokulunda, Kızılay'a 25 ünite kan bağışı yapıldı.

Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, Okul Müdürü Ercan Orhan, Okul Aile Birliği Başkanı ve Yeniyol Mahallesi Muhtarı Çağlar Yılmaz, öğretmenler ve veliler katıldı.

Türk Kızılayı Artvin Şube Sorumlusu Sami Yıldırtan, normalde kan bağışı için okullara gitmediklerini belirterek, 'Hocamız özel davet etti, böyle bir etkinlik yapmak istedi, 'Velileri çağıracağız' dedi.Şu anda 25 ünite civarında kan aldık. Başvuran kişi sayısı 40 fakat herkesten kan alamıyoruz' dedi.

Artvin'de kan bağışının çok iyi olduğunu ifade eden Yıldırtan, 'Artvin'de belli bir hedefimiz var, yıllık bazda 3 bin 500 ünite kanı çok rahat alabiliyoruz' diye konuştu.

Okul Müdürü Ercan Orhan ise 'Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamında Kızılay ile işbirliği yaparak kan bağışı kampanyası gerçekleştirdiklerini kaydederek, 'Halkın ilgisi de gayet üst düzeyde, böyle bir etkinlik yaptığımız için gururluyuz. Kan verme duyarlılığı gösteren öğretmenlerimize, Okul Aile Birliği başkanımız ve aynı zamanda muhtarımıza, velilerimize okulumuz adına teşekkürlerimizi iletiyoruz' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA