İstanbul'da Fidyecilere Yönelik Operasyon

Fatih'te Afgan bir mülteciyi kaçırıp 30 bin dolar fidye istediği iddiasıyla yakalanan 7 kişiden 4'ü tutuklandı.

Fatih'te Afganistan uyruklu bir mülteciyi kaçırarak yakınlarından 30 bin dolar fidye istediği iddia edilen 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Afganistan uyruklu Kamuran Noor'un ev arkadaşı Vali Badeshan, arkadaşının kaçırıldığını ve kendilerinden 30 bin dolar fidye istendiğini söyleyerek emniyete başvurdu.

Olayla ilgili çalışma başlatan Fatih Asayiş Büro Amirliği ve Asayiş Şube Gasp Büro Rehine Müzakere ekipleri fidyecilerle Noor'u kurtarmak için irtibata geçti.

Müzakereler sonucu ikna edilen fidyeci Fatih'te bir alışveriş merkezine gelerek, Noor için istedikleri 30 bin doları alacakları sırada polis ekiplerince yapılan operasyonla suç üstü yakalandı.

Fidye için istenilen parayı almak için gelen M.E'nin yanı sıra onu alışveriş merkezinde silahlarıyla bekleyen Ş.T ile Türkmenistan uyruklu kadın L.S de polis ekiplerince gözaltına alındı.

Yakalanan 3 şüphelinin emniyetteki ifadeleri doğrultusunda Noor'un tutulduğu Kocamustafapaşa'daki bir eve baskın düzenleyen ekipler, 2'si 18 yaşından küçük 4 şüpheliyi daha yakaladı.

Evde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca ile Noor'a işkence yapmak için kullanıldığı değerlendirilen pense, kemer ve bantlı sopa ele geçirildi.

Emniyetteki işlemelerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 4'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Türkmenistan uyruklu L.S sınır dışı edilmesi için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne teslim edilirken, 18 yaşından küçük 2 şüpheli serbest bırakıldı.
Kaynak: AA