İslam Coğrafyası Ve Türkiye Konferansı

Sapanca ilçesinde 'İslam Coğrafyası ve Türkiye' konulu konferans düzenlendi.



Sakarya Üniversitesi Sapanca Turizm Fakültesi Salonu'nda gerçekleşen konferansa Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Merve Şebnem Oruç ve Yeni Akit Gazetesi Yazarı Kenan Alpay konuşmacı olarak katıldı.

İslam Coğrafyasının bugünkü durumunu anlamak için ilk önce bu coğrafyaya ait tarihsel arka planı anlamanın gerektiğini belirten Oruç, bu arka plan içerisinde kimlerin hangi rolleri üstlendiğinin de anlaşılabileceğini söyledi.

Osmanlı Devleti’nin ardından oluşan sosyal, sosyolojik ve sosyo-ekonomik boşluğun halen doldurulamadığını ifade eden Oruç, 'Tüm bu olup bitenler, oluşan boşluk zemini üzerinde gerçekleşiyor.' diye konuştu.

-'Büyük bir tuzakla karşı karşıyayız'

İçinde bulunulan süreçte, her şeyin farkına varıp birlik, beraberlik ve dayanışma bilincinin artırılması gerektiğini belirten Yeni Ait Gazetesi Yazarı Kenan Alpay, bu amaçla çok çalışmanın gerektiğini anlattı.

2006 yılında Suriye’yi ziyaret ettiğini ve vatandaşların bugün yaşadıkları olayları hayal bile etmediklerini ifade eden Alpay, 'Herkes işinde gücündeydi. Ondan bir kaç yıl önce de Irak halkı bu tür bir işgal ve bölünme durumuyla karşılaşabileceğini ummuyordu. Büyük bir tuzakla karşı karşıyayız.' diye konuştu.

Yaşanan süreçte asıl amacın Müslümanları güçsüzleştirmek ve etkisizleştirmek olduğunu kaydeden Alpay, şöyle konuştu:

“Buna engel olmanın yolu da kardeşliği pekiştirmekten Suriye’den tutun Bangladeş’e kadar Müslümanlara sahip çıkmaktan, haktan ve adaletten ayrılmamaktan geçiyor. Bugün bazı sol-stalinist medya mensupları 400 bin insanı katleden Esed hakkında hiçbir şey söyleyemezken Tayyip Erdoğan hakkında hemen her gün diktatör yaftası yapıştırmaya çalışıyorlar. Baktığınızda uluslararası medya ile kol kola girmiş bu malum medya tüm enerjisini bu yönde harcıyor. Bizi yüzyıl önce sınırlarla böldüler fakat Müslümanlar bu sanal sınırlara aldırış etmediler ve aynı kitaba aynı resule inanıyor olmanın verdiği şuur ile zulme ve zalimlere karşı çıktılar.'

Konferans, konuşmaların ardından Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ve AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Bostancı’nın yazarlara teşekkür plaketi sunması ise sona erdi.

Kaynak: AA