''Ceza Mahkemesi Uygulamaları Ve İstinaf'' Konferansı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yıldız:''Mahkemelerde ispat ve delil kavramı önemlidir. Olayda ispat ceza mahkemesinin kalbidir''

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız ''Mahkemelerde ispat ve delil kavramı önemlidir. Olayda ispat ceza mahkemesinin kalbidir'' dedi.

Yıldız, Kırklareli Barosunca Ticaret Borsasında düzenlenen 'Ceza Mahkemesi Uygulamaları ve İstinaf' konferansında yaptığı konuşmada, gerçekleşen olaylarda ispat ve delillerin mahkeme kararları için önemli olduğunu söyledi.

Gerçekleşen olaylarda yapılan işlemlerden elde edilen sonuçların ispatı hazırladığını ifade eden Yıldız, avukatların olaylarda ispata çok dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Gerçekleşen olaylarda kişilerin ifadeleri ve olay yerindeki delillerin ispatı güçlendirdiğini aktaran Yıldız, şöyle konuştu:

'Mahkemelerde ispat ve delil kavramı önemlidir. Olayda ispat ceza mahkemesinin kalbidir. İspat ve deliller mahkeme kararlarını önemli ölçüde etkiler. Olayda kişilerin ifadeleri, olay yerindeki deliller olayı yansıtır ve ispatı güçlendirir. İspat ceza muhakemesinin kalbidir. İspatı kendi başına konuştuğumuz da bir sürü özelliği var. Duruşma evresinde deliller ortaya konur ve orada karar çıkar. Dolayısıyla her yapılan işlemde elde edilen sonuç ispatı hazırlamaktır. O açıdan ispata çok dikkat edilmelidir. İspatta başarı muhakemede ki başarıyı getirir. İspatta maddi gerçek aranır. Maddi gerçek arandığına göre bizim dokunuşlarımız ve hamlelerimiz sonucu değiştirir. O açıdan ispat çok önemlidir.'

Kaynak: AA