Türk Filmleri Seyircisini Sinema Salonlarına Bekliyor

Film İstanbul'dan Filiz: Bir film bir ayda çekilmiyor. Vizyona hazırlaması, prodüksiyon süresi en az yedi, sekiz ay sürüyor, bazen de iki yılı buluyor. Sonuç itibariyle ortada büyük emek var. Tabii ki terör saldırısı insanları büyük sıkıntıya sokuyor, hepimiz kahroluyoruz, canımız yanıyor ama bir şekilde de durumu normalleştirmek gerekiyor' BKM Genel Müdürü Bekce: 'Ölümler hepimizi üzüyor ama hayat devam ediyor. Hayatı durdurmak hiç doğru bulmadığımız bir şey, biz birey olarak da kurum olarak da hayatı durdurmamaktan yanayız'

SALİHA ÖZDEMİR - Vizyondaki 'Kolpaçino 3. Devre' ve 'Annemin Yarası' filmlerinin yapım firmaları Ankara ve İstanbul'da meydana gelen terör saldırılarının ardından sinema izleyicisi oranlarını değerlendirdi.

'Kolpaçino 3. Devre' filminin yapımcısı Film İstanbul adına AA muhabirine açıklama yapan İsmail Filiz, terör saldırısının ardından izleyici oranlarında ciddi bir düşüş meydana geldiğini belirterek, 'Şu an filmimiz maalesef potansiyelinin yüzde otuzuyla izleniyor.' dedi.

Filiz, yapım firması olarak sinema salonlarında görsel araştırma ekibi oluşturduklarını, araştırma yapılan AVM'lerde durumu fotoğraflarla belgelediklerini ifade etti.

Filiz, terör riskinin daha az olduğu hissedilen yerlerde, kendini güvende hisseden izleyicilerin Anadolu'da sinemaya gittiklerini, oranlarda bir düşüş olmadığını kaydetti.

Filmler için büyük emekler harcandığına dikkati çeken Filiz, şunları söyledi:

'Bir film bir ayda çekilmiyor. Vizyona hazırlaması, prodüksiyon süresi yedi, sekiz ay sürüyor, bazen de iki yılı buluyor. Sonuç itibariyle ortada büyük emek var. Tabii ki terör saldırısı insanları büyük sıkıntıya sokuyor, hepimiz kahroluyoruz, canımız yanıyor ama bir şekilde de durumu normalleştirmek gerekiyor. Bu terör olaylarının amacı insanlara korku salmak ve normal hayat çizgisinin dışına çıkarmak. Biz sadece sinema sektörü olarak değil, bütün sektörlerle bir araya geldiğimizde bu hayat çizgimizin dışına çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz.'

Filiz, filmin yönetmeni Şafak Sezer'in de aynı düşüncede olduğunu paylaşarak, sinema izleyicisine normal hayata geri dönme çağrısında bulundu.

Geçen hafta gösterime giren 'Annemin Yarası' filminin yapımcısı BKM'nin Genel Müdürü Zümrüt Arol Bekce de, filmin gişesinin beklenenin altında olduğu bilgisini vererek, şunları anlattı:

'Sinemalarda, metrolarda insan kalabalıkları azaldı, Brüksel'de meydana gelen terör saldırısıyla bütün dünyada da durum böyle maalesef. Bu gibi yerlere gitmeme uyarısı o kadar sıklıkla yapılıyor ki doğal olarak insanlar da, çocuklarını da götürmek istemiyorlar, kendileri de gitmek istemiyorlar. Bağımsız sinema da yok tek tek, AVM'lerin içindeki sinemalara da gitme oranı çok azaldı.'

Bekce, resmi raporlara göre terör saldırılarının ardından Türkiye genelinde sinema izleyicisinin yüzde 60'ının salonlara gitmediğini, 'Annemin Yarası' filminin de vizyona terör saldırıları sırasında girdiği için bu düşüşten etkilendiğini söyledi.

- 'Hayatı durdurmamaktan yanayız'

'Sinema izleyicisinin bu durumunun devam edeceğini çok fazla düşünmüyorum.' yorumunu yapan Bekçe, izleyiciyi sinema salonlarına beklediklerini kaydederek şu bilgileri verdi:

'Ölümler hepimizi üzüyor ama hayat devam ediyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum bir vatandaş olarak bizi de üzüyor ama hayatı durdurmak hiç doğru bulmadığımız bir şey, biz birey olarak da kurum olarak da hayatı durdurmamaktan yanayız. Geçen yıl Paris'te yaşanan terör saldırısının ertesi gün Madonna'nın Stockholm konseri vardı, sekiz on dakikalık bir videosu var internette. Herkese izlemesini tavsiye etmek istiyorum, teröristlere isteneni vermemek gerekiyor.'

Kaynak: AA