Jandarmadan Kurtalan Ekspresi'nde Arama

Ankara Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör olaylarına karşı özellikle doğu illerinden kente yolcu ve yük taşıyan trenlerde asayiş uygulaması yapıyor Bu kapsamda bomba arama ve narkotik köpeklerinin kullanıldığı Kurtalan Ekspresi'ndeki uygulamada yaklaşık 250 yolcu kontrol edildi, hakkında arama kararı bulunan, terör örgütünden kaçtığını öne süren şüpheli gözaltına aldı.

Ankara Jandarma Komutanlığı ekiplerince, terör olaylarının ardından artırılan güvenlik tedbirleri kapsamında özellikle doğu illerinden kente yolcu ve yük taşıyan trenlerde başlatılan asayiş denetimleri sürüyor.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, valiliğin talimatı doğrultusunda karayollarında sıklaştırdığı denetimleri demiryollarına da yaydı.

Bu kapsamda özellikle doğu illerinden kente yolcu ve yük taşıyan trenlere yönelik asayiş denetimleri sürüyor.

Mamak Jandarma Komutanlığı ekipleri, Batman, Diyarbakır, Malatya, Sivas ve Kayseri'den Ankara'ya gelen Kurtalan Ekspresi'nde arama yaptı.

Elmadağ'da trene binen 100 kişilik jandarma ekibi, 'Haylaz' ve 'Cesur' adlı bomba arama ve narkotik köpeklerinin de kullanıldığı uygulamada yaklaşık 250 yolcunun kimlik ve bagajlarını kontrol etti.

Ekipler, hakkında arama kararı bulunan ve terör örgütünden kaçtığını ileri süren şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlı, ifade işlemleri için İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Bu arada, Diyarbakır'dan trene bindiği belirlenen yabancı uyruklu kişi hakkında inceleme başlatıldı.
Kaynak: AA