Efeler Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydın'ı TÜBİTAK'ta Temsil Edecek

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları belli oldu. 7 yıldır TÜBİTAK yarışmalarına katılan ve değerlendirmeye giren Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi bu yıl da Matematik alanında ki projesiyle yarışıyor.

Efeler Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydın'ı TÜBİTAK'ta Temsil Edecek
Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen proje yarışmasında Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih olmak üzere 12 dalda gerçekleşiyor. Ülke çapında yapılan en kapsamlı proje yarışmasında 22-25 Mart 2016 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında, Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Matematik dalında Aydın ilini temsil eden tek okul olduğu belirtildi. Öğrencilerin gelişimine katkıda bulunan bu tip yarışmaları önemsediklerini ve sene boyunca ciddi bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Sevinir, bu hazırlıkların meyvesi olarak son 7 yıldır üst üste bölge sergisine proje gönderdiklerini, dereceler aldıklarını söyledi.

Bu yıl da matematik alanında hazırlanan proje ile bölge sergisinden en iyi sonuçla dönmek istediklerini belirtti.

Beş ilden gelen projelerin yarıştığı etkinlikte İzmir dışında Matematik dalında yer alan tek okul olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Sevinir, "’Okulumuz Matematik öğretmeni Erhan Erdoğan rehberliğinde projelerini hazırlayan Merve Nur Kömürcüoğlu ve Elif Büşra Şanlıtürk’ü tebrik ediyorum’’ dedi.

Bölge sergisine çağrılan matematik projesinin danışman öğretmeni Erhan Erdoğan ise ‘’Bir Düzgün Çokgenin Alt Çokgenleri’’ isimli çalışmada öğrencilerinin çok azimli çalışması sonucu başarıya ulaştıklarını, bölge sergisi sırasında aynı başarıyı tekrarlayıp dereceye girmek istediklerini söyledi.

Aydın Anadolu imam hatip lisesi olarak ilahiyat alanının dışında sayısal eşit ağırlık alanlarında da çalışmalar yapmakta ve sınıflar açmaktadır. Bunun meyvesini de bu yıl Üniversite ye hem de her alanda yerleşecek öğrencilerimizle ortaya koymak istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA