Burhaniye'de Üniversiteliler Okul Bahçesine Ağaç Dikti

Balıkesir’in Burhaniye İlçesinde, Balıkesir Üniversitesine bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Bahçesine öğrenciler tarafından çeşitli türlerde 150 ağaç dikildi. Bir fidan da sen dik kampanyası başlatan öğrenciler, önce halk oyunları oynadı sonra ağaç dikti.

Burhaniye'de Üniversiteliler Okul Bahçesine Ağaç Dikti
Burhaniye de, Orman Haftası’nda 4 yıllık Uygulamalı bilimler Yüksek Okulu’nun bahçesi yeşillendirildi. Okulda düzenlenen törende önce halk oyunları gösterileri sergileyen öğrenciler sonra da elbirliğiyle ağaç dikti. Okul Müdürü Doç.Dr. M. Oğuzhan İlban, Orman Haftası nedeniyle seminerler düzenlendiğini şimdi de okul çevresinin ağaçlandırıldığını anlattı. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen törene, Okul Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sabri Peşken ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Birer ağaç diken öğrenciler de mutluluklarını dile getirdi. Öğrencilerden İpek Arife Tavuç,” Bu gün burada arkadaşlarımızla ağaç diktik. Ağaçlar yarına umut olsun diye ağacın adını da umut koyduk. Bize bu imkanı sağlayan öğretmenimize teşekkür ederiz”derken, Eray Berke Kaynak da,” Ağaçlar yarına candır. Doğaya oksijendir. Ağaçlarımızı koruyalım. Bu gün okulumuzda, okulumuzu güzelleştirmek için herkes bir fidan dikti. Bu imkanı sağlayan müdürümüze teşekkür ederim” dedi.

İlkcan Korkut ise,” Biz bu gün bir ağaç diktik. Keşke herkes bir ağaç dikip ormanların katliamına son verse. Bu gün gerçekten çok mutluyum” dedi.

Törene katılanlara ve öğrencilere teşekkür eden Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. M.Oğuzhan İlban da,” Orman haftasını kutluyoruz. Tabi hem baharın gelişi, hem de insanların doğaya olan ilgilerinin artması söz konusu. Bu hafta hem seminerler, hem de baharın gelişini kutlamak amacıyla bir fidan da sen dik kampanyasına destek olmak üzere yüksekokul öğrencilerimizle birlikte okulumuzun etrafına birçok farklı türdeki bitkileri ekerek, ağaçlandırmaya çalışıyoruz. İşte, sedirler, fıstıkçamları, lavantalar, ortancalar, taflanlar ve bunun gibi birçok bitkiyi şu anda öğrencilerimizle birlikte dikiyoruz. Yaklaşık 200-250 öğrencimizle birlikte ortalama 150 tane fidanımızı okulumuzun etrafına dikmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla sürdürülebilir bir çevre, sürdürülebilir hayat, sürdürülebilir yaşam diyoruz. Öğrencilerimizde bu bilinci yaşatmak son derece önemliydi bizim için. Yılda bir hafta da olsa bu anlamlı günü bu şekilde taçlandırmak istedik” dedi.

Kaynak: İHA