AGD Afyonkarahisar Şubesi Terörü Kınadı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, masum insanları hedef alan terör saldırıların faillerinin, planlayıcılarının ve destekleyicilerinin kalplerinde zerrece vicdan ve merhametin bulunmadığını söyledi.

Terör saldırılarında masum insanlarının canına kastedilirken asıl hedefin siyasetin ve toplumun dizaynı olduğunun farkında olduklarının altını çizen Muharrem Coşkun, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Ülkemiz ve toplum, korku ve panik havasıyla, kin ve nefretle, acı ve gözyaşıyla nereye sürüklenmek isteniyorsa, bize düşen bunu görebilmek ve aklıselim ile hareket edebilmektir. Bu tip saldırıların gayesi ülkemizde ırkçılığı körüklemek ise biz birbirimizi daha çok seveceğiz. Bu tip saldırıların gayesi Türkiye’nin sınır ötesinde bir bataklığa saplanması ise biz daha çok barış ve kardeşlik diyeceğiz. Bu saldırıların gayesi toplumda bir panik havası ve cinnet hali oluşturmak ise biz daha çok aklıselim ile hareket edeceğiz.

Terör saldırıların faillerinin er ya da geç tespit edilip cezalandırılması maalesef terör saldırılarını ortadan kaldırmadığını belirten Çoşkun, “Terör saldırılarında tetiği kimlerin çektiğinden daha önemlisi terör yapılanmalarını kimlerin finanse ettiği meselesidir. Terörün finansman kaynakları bulunup kurutulmadan terörle mücadelede başarıya ulaşılamaz. Ülkemizde yaşanan terör saldırılarını Irak’ta, Suriye’de, Libya’da, Afganistan’da ya da Yemen’de yaşanan olaylardan bağımsız ele almak mümkün değildir. Hedef topyekün bir İslam coğrafyasıdır. Varlıklarını ve çıkarlarını İslam coğrafyasının parçalanmışlığında gören odaklar tüm terör yapılanmalarını finanse etmektedirler” şeklinde belirtti.

Terör saldırılarında yaşamını yitirenlere bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, ülkemizin, İslam coğrafyasının ve tüm dünyanın huzur ve barış ortamına kavuşması için tüm gücümüzle, ter dökerek ve dil dökerek gayret edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”
Kaynak: İHA