Polis Ve Jandarma Yol Kontrollerine Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığı’nın yayınlandığı genelge doğrultusunda Yıldızeli ilçesinde jandarma ve polis ekipleri yol kontrollerini artırdı.

Polis Ve Jandarma Yol Kontrollerine Devam Ediyor
Ülke genelinde yaşanan terör olayları ve 21 Mart Nevruz kutlamaları kapsamında teyakkuza geçen polis ekiplerince alınan güvenlik tedbirleri Yıldızeli Kaymakamı Ahmet Can Pınar tarafından denetlendi. D-200 karayolunda yapılan yol kontrol ve aramalarını bizzat yerinde denetleyen Kaymakam Ahmet Can Pınar, Emniyet Müdürü Murat Yıldız ve diğer görevlilerden bilgi aldı.

Kaymakam Pınar, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla alınan tedbirlerin hassasiyetle uygulamasına devam edileceğini ifade etti.

Arama yapılırken son derece dikkatli ve titiz davranılması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Pınar,"Artan terör olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı’mızın yayınlamış olduğu genelge doğrultusunda jandarma ve polis ekiplerimiz gece gündüz demeden, mesai saati gözetmeksizin, en ufak bir ayrıntıyı dahi atlamadan emirlerimiz doğrultusunda uygulamalara devam ediyor. Devletimiz ve milletimizin bekası için durmadan ve yılmadan kararlı bir şekilde, hain terör örgütleriyle ve düşmanlarımızla olan mücadelemize devam edeceğiz. Vatanımız üzerinde hain planlar yapan, vatandaşımızın huzur ve refahını bozarak can ve mal güvenliğini tehdit eden hainlere devletimizin tüm imkanlarını kullanarak göz açtırmayacağız" dedi.

Yapılan uygulama hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Murat Yıldız ise,"Son 24 saat içinde ilçe genelinde yapılan yol kontrol uygulamalarında yaklaşık bin kişinin GBT sorgulaması yapıldı, 500’ü aşkın araç kontrol edildi, 9 araç sürücüsüne trafik yönünden idari para cezası verilirken, 5 araç ise trafikten men edildi. Ayrıca gümrük kaçağı 676 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi. Aynı zamanda bir şahıs ile ilgili 2551 sayılı kanuna muhalefetten yasal işlem başlatıldı." ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA