Beyşehirli Doğaseverlerden 'Teröre Lanet' Yürüyüşü

Beyşehirli doğaseverler, son dönemde meydana gelen terör olaylarına tepki göstermek amacıyla 'teröre lanet' yürüyüşü gerçekleştirdi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu'nun son doğa yürüyüşü etkinliği Beyşehir'in Kurucuova Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehirli doğaseverler olarak bu defa terörü lanetlemek için düzenledikleri yürüyüş etkinliğinde biraraya geldiklerini söyledi.

Kurucuova bölgesinde bin 700 metre yüksekliğindeki Kirsecik Dağı'na yürüyüş gerçekleştirdiklerini anlatan Büyükkafalı, zirveye geldiklerinde topluluğun kendi pankartlarının yanı sıra, terör olaylarına tepki göstermek üzere Türk bayrağı açtıklarını da ifade etti.

Büyükkafalı, terör olaylarının artık son bulmasının en büyük arzuları olduğunu dile getirdi.

Zaman zaman kar örtüsü üzerinde gerçekleştirdikleri yürüyüşte, zirveye ulaştıklarında bölgede karşılaştıkları kilise kalıntıları ve baharda açan çiçeklerin ilgilerini çektiğini aktaran Büyükkafalı, Beyşehir Gölü'nün ise adalarıyla muhteşem bir manzara sergilediğini belirtti.

Büyükkafalı, yaklaşık 8 saat doğa yürüyüşe Beyşehir'in yanı sıra Konya merkezi ve çevre ilçelerden katılan doğaseverlerin, doğal güzelliklerin fotoğraflarını çektiğini kaydetti.

Kaynak: AA