Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu Açıklaması

'(İl Özel İdaresi'ne ait malların paylaşımı) Bize şöyle bir bildirim geldi, 27 Nisan 2016 tarihinde Aydın Belediyesi'nin mallarını biz yeniden görüşeceğiz, kanunen görüşemezsin mahkeme kararını vermiş'.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Danıştay kararı gereğince Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında kurumuna ait malların dağılımının yeniden görüşülemeyeceğini bildirdi.

Çerçioğlu, büyükşehir belediyesi binasında düzenlediği basın toplantısında, 6360 Sayılı Kanun'la Aydın'ın büyükşehir olduğunu belirterek, il özel idaresinin görevini de büyükşehir belediyesinin yaptığını ifade etti.

Aydın İl Özel İdaresinin mallarının paylaşıldığı sırada kendilerinin çağrılmadığını anlatan Çerçioğlu, bu konudaki yasanın çiğnendiğini öne sürdü.

Durumu mahkemeye taşıdıklarını Danıştay 8. Dairesi'nin kendilerini haklı bulduğunu savunan Çerçioğlu, 'Danıştay diyor ki Aydın Belediyesi haricindeki bütün davalar tekrar görüşülecek. Kim görüşecek, Aydın Valiliğinde valinin oluşturduğu komisyon görüşecek. Buraya kadar her şey doğru, yargı kararlarına uyuluyor her şey görüşülüyor. Bize şöyle bir bildirim geldi, 27 Nisan 2016 tarihinde Aydın Belediyesinin mallarını biz yeniden görüşeceğiz, kanunen görüşemezsin mahkeme kararını vermiş. Diyor ki mahkeme siz bunu görüşmüşsünüz hiç kimse karşı oy kullanmamış, her şey anlaşılmış, kabul edilmiş artık bunu bir daha görüşmeye, dava açmaya hatta Aydın Belediyesinin ehliyeti yoktur diyor.' diye konuştu.

Özlem Çerçioğlu, bugüne kadar açtıkları davalar nedeniyle Aydın Valiliğinin 1 milyon TL'ye yakın mahkeme masrafı ile vekalet ücreti ödemek zorunda kaldığını belirtti.

Çerçioğlu, Aydın'da 17 dönümlük bir alanın 3 dönümünü Dünya İş Merkezi, geri kalan kısmın ise yeşil alan olarak değerlendirmek istediklerini vurgulayarak, Aydın Valiliğinin aldığı yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle projenin ihalesini yapamadıklarını kaydetti.
Kaynak: AA