Mısır'da Gazetecilere Yönelik İhlaller

Mısırlı gazeteciler, tutuklu mestektaşlarına yönelik hak ihlallerini protesto etti.

Mısırlı gazeteciler, tutuklu meslektaşlarına yönelik hak ihlalleri nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.

Başkent Kahire'deki Gazeteciler Sendikası önünde toplanan bir grup gazeteci, tutuklu ve gözaltındaki meslektaşlarının uğradığı hak ihlallerini protesto etti.

Tutuklu meslektaşlarının fotoğraflarını taşıyan grup, hapishanelerdeki gazetecilerin serbest bırakılmasını ve mesleğini icra eden bu kişilere yönelik gözaltı ve ihlallerin son bulmasını istedi.

Mısır'da ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevden alınmasından bu yana gazeteciler pek çok ihlale maruz kalıyor.

Mısır Gazeteciler Sendikası Özgürlükler Komitesi, geçen ay yayımladığı raporda, ülkedeki gazetecilerin, 2015 yılı boyunca hapis, tutuklama, ihtiyati hapis, ev baskınları, mesleği icradan men, ekipmanların kırılması, kanuni takibat, bazı gazetelerin basımının durdurulması gibi toplam 782 ihlale maruz kaldığını belirtmişti.

Farklı davalardan yargılanan 27'den fazla gazetecinin halen hapiste olduğuna işaret edilen raporda, bazı hapishanelerde basın mensuplarının ziyaret edilmesi, kışlık giysi ile ilaç ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verilmediği ve bu kişilerin işkenceye maruz kaldığı vurgulanmıştı.
Kaynak: AA