Avrupa Düzcam'ın Başkanı 'Şişecam'dan

Avrupa Düzcam Üreticileri Birliğinin (Glass For Europe) yeni başkanı Şişecam Düzcam Grup Başkanı Dr. Reha Akçakaya oldu.



Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyanın 4 büyük düzcam üreticisinin üye olduğu Avrupa Düzcam Üreticileri Birliğinin (Glass for Europe-Avrupa için Cam) başkanlığına Şişecam Düzcam Grup Başkanı ve Trakya Cam San. AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Akçakaya layık görüldü.

Akçakaya, üyeleri Avrupa düzcam üretiminin yüzde 90’ını gerçekleştiren birliğin başkanlığını iki yıl süreyle yürütecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Düzcam Grup Başkanı Akçakaya, mimari, otomotiv ve güneş enerjisi cam sanayisinin gelişimi ve topluma olan katkılarının artmasına yönelik kurulan Glass for Europe tarafından Şişecam Düzcam’a verilen bu önemli görevi üstlenmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, 'Glass for Europe üyeleri, dünyanın düzcam alanında faaliyet gösteren lider firmaları Saint Gobain, AGC, NSG-Pilkington ve Avrupa’nın en büyük ikinci düzcam üreticisi Şişecam gibi üyelere sahip. Ayrıca, Guardian ile de iş birliği yapıyor. Birlik, düzcam üretimi ve otomotiv alanında Avrupa cam sanayisinin hemen hemen tümünü temsil ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Akçakaya, Avrupa’da 16 bin kişiye istihdam sağlayan Glass for Europe üyelerinin sadece Avrupa’da var olan 62 düzcam üretim hattının 57’sine hakim konumda olduğunu ifade ederek, 'Avrupa düzcam üretimin yüzde 90’ını gerçekleştiren birlik üyeleri mimari, otomotiv ve güneş enerjisi camları alanında üretim yapıyor” ifadelerini kullandı.

Kariyerinde, düzcam alanında 18 yıllık bir deneyime sahip olan Akçakaya, geçen 10 yılda Şişecam Düzcam’da fabrika müdürlüğü, Otomotiv Camları Başkan Yardımcılığı gibi birçok önemli görev üstlendi. Akçakaya, 2014 yılı başından bu yana da Şişecam Düzcam Grup Başkanı ve Trakya Cam San. AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyor.
Kaynak: AA